Tuesday, 18 October 2011

TESTIMONY: 4 KILOGRAM TURUN DALAM MASA 14 hari sahaja!

Memandangkan agak sukar untuk printscreen the Yahoo Messenger conversation, kami just copy and paste and some info memang terpaksa dirahsiakan for privacy purpose:

Intro:  Kak Suria, a leader in her career, a loving mother to 6 children, struggling very hard to lose weight. We hope to see more significant changes in her health and body weight in the near future.

At the same time, ada terselit conversation pasal keputihan, uban yang 'missing' and it has something to do with drinking Aurabella - we believe these something got to do with Aurabella Super Fiber

BUZZ!!!
kaksuria has signed back in. (10/17/2011 11:50 AM)

kaksuria: Assalamualaikum hemo
kaksuria: Pekabar?
hemorion: waalaikumsalam kaksuria, Alhamdulillah getting much better now
hemorion: akak sihat?
kaksuria: Alhamdulillah sihat
kaksuria: Lamanya tak online, bisnes ada baik?
hemorion: tgh nak catching up balik sis, kelam kabut jugak dibuatnya
hemorion: ada apa2 perkembangan terbaru?
hemorion: Aurabella maksud emo
kaksuria: Ni yg akak nak story nih
hemorion: cecite, cecite
kaksuria: Dah 2 minggu kak suri turun 4 kilo.
hemorion: Alhamdulillah, happynyer dengar..opppsss baca
kaksuria: Rasa tak percaya pun ada
hemorion: kenapa plak tak percaya sis?
hemorion: kalau dah timbang kat penimbang tu mmg jarum tu dah turun confirm le tu,
hemorion: akak guna penimbang manual ke digital?
kaksuria: Digital
hemorion: ha....lagi la kena percaya! CONGRATULATIONS!
hemorion: so now berat akak dah jadi berapa dah?
kaksuria: Sebelum minum akak ada timbang
kaksuria: 89.5 kilogram
kaksuria: Last akak timbang hr jumaat lepas 85.5 kilo
kaksuria: Banyak nak kena turun lagi la hemo, boleh ke? Risau, lelah badan
hemorion: boleh kak, kenapa pulak x boleh?
hemorion: nanti lama2 tubuh akak rasa ringan...sekarang ni ada rasa ringan tak?
kaksuria: Ringan! Tapi akak tak sabar lak rasa
hemorion: kena sabar sis, if sis turun cepat2 sgt nanti breast lendut, nak?
hemorion: dah jadi satu hal nak repair skin pulak, kena cari supplements tambahan pulak nanti
hemorion: Aurabella don't encourage penurunan yang terlampau laju, byk sebabnya....sbb pentingkan result jangkapanjang dan kesihatan penggunanya
hemorion: akak dah turun 4 kilo dlm 2 minggu bermakna 2 kilo dalam 1 minggu, tu pun kalau ikutkan laju le tu
hemorion: akak ada buat apa2 diet tambahan tak?
kaksuria: Kak suri minum air putih yg hemo suruh tu
hemorion: dpt habiskan 6 liters sehari?
kaksuria: 2-3 hari jenuh jugak.
kaksuria: Sampai pening kembung
hemorion: ekekeke ..ni mesti minum sekalirap togok ni kan?
kaksuria: Hemo ni macam tau aje
hemorion: emo dah deal dgn ramai kak suri, hahaha sekilas ikan di air, emo dah tahu bukan setakat boy or girl, yang khunsa pun emo kenai hahaha
hemorion: gurau2 j3e ye sis
kaksuria: Takpe mmg hemo ni kuat jugak gurau akak rasa selesa berbual dgn hemo
hemorion: tq sis
kaksuria: Hemo, makan product ni buat kulit berseri?
hemorion: ya sis, if sis amalkan lagi byk yang sis akan dpt
kaksuria: Begini, kawan akak tegur kulit akak tegang dan cerah
kaksuria: Tapi akak tak perasan pun
hemorion: sometimes memang kita orang yg paling terakhir perasan sis, sbb kita hari2 tgk kulit kita so tak nampak bezanya berbanding dgn orang lain
kaksuria: Keputihan keluar berketul-ketul macam makan jamu pulak
hemorion: ha, ini lagi satu yang orang dah mula bagi feedback pasal keputihan ni
hemorion: sbb ia detox, so sekalirap dia detox kat rahim2 kita jugak
kaksuria: Oh baru akak faham, mula mula tu risau juga
hemorion: citer la lagi apa akak diet - emo nak study diet akak
kaksuria: Selain dari minum air 6 liter, akak ikut saranan emo
kaksuria: Sarapan telur rebus 1 biji, tomato 1 biji, roti 1 keping, cheese 1 keping
hemorion: akak rekod tak apa yang akka makan hari2?
kaksuria: Ada record tapi sometimes tuang juga, tak sempat
kaksuria: Sarapan pagi tu akak cuba elak roti canai so ganti dgn set telur atau quacker oat
kaksuria: Sekali sekala makan tosei
kaksuria: Tengahari makan nasi sbb hemo suruh, if you tak suruh memang akak tak akan sentuh nasi!
hemorion: bagus, bagus...nasi jangan omit sis, if sis omit nasi nanti backfire tubuh tu balik
kaksuria: Takut juga nanti gemuk bila start makan nasi nih
hemorion: dont worry sis, sis dulu berisi sbb diet tak makan nasi, dah lawan fitrah
hemorion: so now pelan2 betulkan semula ya
hemorion: and by the way, akak makan nasi and yet u lose 4 kilos within 2 weeks, tu bukti nasi tu tak akan buat kita gemuk if kita tahu cara nak makannya
hemorion: lagipun dah ada Aurabella kenapa nak teruk-teruk sekat makan sis, the  product is supposed to help you hemorion: if sampai kena sekat-sekat makan nasi segala, then the purpose of Aurabella not relevant as slimming product
kaksuria: Betul cakap hemo, akak setuju.  Dulu ada 1 produk tu sampai rasa nak pengsan tak boleh sentuh makanan berkanji
hemorion: tula dianya sis, nak slim biar kita enjoy, bukan siksa diri kita sampai nak pengsan-pengsan sekat makan
hemorion: malam diet akak camner?
kaksuria: Selalunya akak makan sup sayur, 3 sudu nasi, 1/2 potong ikan
kaksuria: Kadang kadang lepas minum fiber memang rasa kenyang so akak tak makan
kaksuria: Takpe ke hemo?
hemorion: takpe sis, as long as u dont starve urself
hemorion: tapi sis kena tingkatkan cara diet ya...buah tambah ya.
hemorion: cuba makan 6 x sehari boleh tak?
kaksuria: 6 kali? Banyaknya
hemorion: makan sikit-sikit...tapi kerap, lagi cepat slim sbb kita tak bagi ruang body lapar
hemorion: lagipun kak suri kena betulkan balik supaya leptin hormon tu meningkat semula
hemorion: emo dah citer kat akak pasal leptin dgn ghrelin hormon kan
kaksuria: Ya
hemorion: so dont worry, as long as kak suri minum aurabella + makan + minum air putih banyak + keep urself active, insyaAllah all will be very good for you
hemorion: nanti kalau dah makin slim, bolehlah bagi emo picture, emo bagi free super fiber ya?
kaksuria: Seganlah hemo
hemorion: takpe, nanti bila kak suri dah melentik-lentik mesti akak tak kisah share gambar
hemorion: ni emo nak share 1 findings peribadi
kaksuria: Pedia?
hemorion: hari ni emo pergi ke hairdresser, rambut dah mcm orang gila, panjang sangat
hemorion: alih-alih tukang gunting bg komen kata rambut emo hitam berkilat, mana pi uban?
kaksuria: Hah mana pergi?
kaksuria: Hemo ada uban ke?
hemorion: owh sis, melambak! tambah2 bila stress lagi lah
hemorion: dah tua lah sis
kaksuria: Tak boleh lawan tua akak
hemorion: pastu kan sis
hemorion: hemo komen la 'i bnyk uban lah'
hemorion: dia kata 'mana ada? where? u dye ur hair black?
hemorion: borak punyer borak, potong rambutnya ciput je tapi boraknya yan glebih
hemorion: bila dah balik, apa lagi?
hemorion: daku pun buat project membelek rambut
hemorion: memang serious uban emo ilang la sis!
kaksuria: Ye ke? Mana pergi? Gugur ke?
hemorion: honest tak tahu....nak kata gugur, sejak minum super fiber memang gugur tu sgtlah kurang
hemorion: kelemumur pun takde dah, gatal-gatal je kengkadang
hemorion: pastu emo soh hubby check, selak-selak mcm monyet cari kutu hahaha
hemorion: hubby kata takde uban
hemorion: terkezut la jugak!
kaksuria: Wow
hemorion: actually dia menipu, ada la uban 3-4 helai
kaksuria: Lawaklah hemo ni
hemorion: dia malas nak layan kut
hemorion: sbb emo tak cayalah if uban langsung takde sbb dari last year uban kat rambut mmg semakin bertambah2
hemorion: n i dont colour my hair anymore, was2 la sis dah tua2 nih
hemorion: so tak puas hati punyer pasal, suruh anak check pulak
hemorion: and she said true uban2 yang melambak2 dah takde dah...tinggal 3-4 helai
hemorion: and emo belek sendiri one part kat near forehead memang dulu ada sejemput berkumpul uban
hemorion: no more dah uban kat situ! tak perasan bila hilangnya
hemorion: magic gak ke mana perginya
kaksuria: Mana perginya?
hemorion: hmmm i believe it is the super fiber punya kerja
kaksuria: Ya ke hemo? Ni yang akak berkobar kobar
hemorion: yes, i believe so, sbb sejak makan super fiber rambut makin lebat dan kurang gugur
hemorion: and kilat tu mamng noticable...but never across my mind uban pun boleh vanish!
hemorion: tak tahulah if gugur ke or hitam balik ke, wallahualam but serious memang takde
hemorion: sayang betul hemo tak terfikir nak snap gambar uban dulu-dulu sbb tak terfikirla dpt result mcm ni
hemorion: if tahu, memang confirm hemo snap byk2 tang uban-uban yang berpesta kat kepala ni
kaksuria: Sayang kan, lain kali snap semua angle jadi ada perubahan boleh tunjuk
hemorion: heheh tak kuasa semua sudut nak belek sis hahaha
kaksuria: Ha3 xx tapi akak pun memang perasan rambut kurang gugur
kaksuria: So mungkin betul super fiber boleh muda kan balik rambut tu
kaksuria: Sbb dulu hemo ada cakap, super fiber food for body so mungkin betul
kaksuria: Uban di kepala akak lagi la banyak mintak mintaklah boleh kurangkan pertumbuhan uban
hemorion: INsyaAllah sis, harap2 la ramai akan dpt result mcm mine, emo yang mkana dulu so emo la dpt rasa dulu
hemorion: hopefully nanti rambut kak suri pun no more uban kan sis
kaksuria: Harapnya
Last message received on 10/17 at 4:20 PM
kaksuria: Akak ada recommend hemo pada 1 of my friends, so expect a call from Faxxxx Hamxxli ya
kaksuria: Ambillah nombornya terus 0122xx8xx0
hemorion: tq sis, jasa mu dikenang
hemorion: sis, emo kena stop dulu sekarang nih, nanti kita borak lagi ya..if ada perkembangan lain pls update ya sis
kaksuria: Benda baik kita share, ibadat juga. Ok assalamualaikum
hemorion: wsalam sis mwuahhhs!
There was an error in this gadget