Friday, 20 May 2011

Apalah Gunanya.....

Ramai nak langsing dan cantik, tapi berapa ramai antara kita yang menekankan aspek kesihatan di dalam process tersebut?

  • Ada yang makan produk tertentu tapi harus mengira kalori, tidak dibenarkan menyentuh nasi, dsbgnya
  • Ada yang diet sendiri dengan skip sarapan / makan tengahari / makan malam
  • Ada yang langsung tak menyentuh makanan berkarbohidrat selama berbulan-bulan
  • Ada yang makan ubat-ubatan pelangsing terkawal yang sepatutnya untuk mengatasi masalah serious seperti tahap obese yang terlampau
  • Ada yang melakukan senaman berlebih-lebihan, dll

TAPI dalam pada kita nak turunkan berat badan, pernah tak kita terfikir bahawa tubuh kita memerlukan process pembersihan terlebih dahulu?

Bagaimana usaha melangsingkan badan nak berkesan sekiranya dalam tubuh kita serabut dengan pelbagai jenis toksin & parasites? Tubuh tak dapat menyerap zat / vitamin / mineral dgn baik, penyerapan oxygen ke otak tersekat-sekat akibat penyumbatan toksin di dalam system?

AURABELLA SUPER FIBER dicipta khas untuk  membaikpulih tubuh dari semua ini!!!!Gabungan Super Foods dan Greens ini sangat bagus untuk merungkai segala yang 'berselirat' di dalam badan dan dibuang melalui proses perpeluhan, najis dan air kecil, termasuk juga dengan lendir-lendir yang keluar dari sistem ronga tubuh.

Kita sanggup berhabis duit untuk produk yang mahal, guna bag tangan berjenama, berbaju kurung dari kain sutera yang mahal...tetapi kita 'KEDEKUT' untuk invest dalam kesihatan tubuh.....

JANGANLAH kita jadi alpa kerana rezeki sebenar dari Tuhan bukanlah sekadar wang ringgit yang melimpah ruah, rumah besar dan kereta jenama terkenal TETAPI  ialah kesihatan yang ada pada diri kita.

Apalah wang ringgit berjuta sekiranya kita terlantar di katil hospital, mengharapkan belas ihsan jururawat melayan keperluan kita?
Apalah gunanya alat solek dan kasut tumit tinggi Jimmy Choo apabila kaki harus dipotong kerana sakit kencing manis? 
Apalah gunanya kereta dan bungalow yang mewah sekiranya diserang penyakit jantung?
Apalah gunanya kecantikan luaran sekiranya di dalam 'menjerit-jerit' memohon perhatian?


~Sekadar renungan & untuk peringatan kita bersama~

No comments:

Post a Comment